Mikrogrønt oppstartssett - kom i gang!

Det er enkelt og gøy å lage egne microgreens, og du trenger faktisk ikke å ha grønne fingre. Med våre oppstartssett kommer du raskt i gang!Det seksjonerte oppstartssettet leveres med åtte dyrkeseksjoner og åtte forskjellige frøtyper. Under forklarer vi steg for steg hvordan du går frem:

Åtte forskjellige typer frø inkludert i oppstartssettet 
De vil ha noe ulike egenskaper, og spire på ulikt tidspunkt. Det er 2 faser når du dyrker microgreens: spirefase (plantene trenger ikke lys) og vekstfase (plantene trenger lys). I spirefasen er det viktig at frøene aldri tørker ut, så sørg for at frøene er fuktige hele tiden. I spirefasen kan plantene stå i et vindu eller under et plantelys.

Klipp til dyrkematten og plasser i dyrkeseksjonene
Du kan også dyrke microgreens i torv, jord, cellulose eller pimpstein, prøv deg frem og se hva du liker best. Hvis du prøver å dyrke i jord eller torv, prøv å ikke fukt opp for mye, blir det for vått kan du få problemer. Et dyrkemedium skal alltid være fuktig men ikke dryppende vått.

Legg det ferdig klipte dykrefiltet i de forskjellige dyrkeseksjonene
Tips! Hvis du velger å dyrke bare en variant microgreens kan du dyrke på hele dyrkefiltet uten å klippe det opp, bare legg det i dyrkebrettet. Hell på vann, for dette settet med 8 potter vil 0,8 -1 liter være perfekt mengde vann. 

Begynn å så.
Du kan helle forsiktig fra frøposene eller helle over på en kopp og så derfra. Bruk jevne bevegelser og så jevnt over hele dyrkefiltet. Du vil ikke at frøene skal klumpe seg i hauger. Når du er ferdig fukter du over med sprayflasken.

Vi anbefaler å legge hele boksen inn i en stor plastpose eller bruke gladpack over. På denne måten holder det seg perfekt fuktig og du trenger ikke å gjøre noen ting. Alternativt, hvis frøene står åpent uten tildekking, må du spraye opptil et par ganger om dagen. Under denne prosessen må dyrkeboksen ikke stå i direkte sollys. Sett det et sted med jevn temperatur. Best mellom 20-25 grader. Jo varmere det er, jo fortere spirer det.

Tid for høsting! De fleste varianter er ferdig etter 3 dager til 1 uke etter spiring. På dette tidspunktet vil microgreens ha en perfekt smak. Du kan uansett la de vokse litt større hvis du ønsker det. Tips: Hvis du velger å dyrke dem lenger så er det lurt å bruke litt mindre frø i hver potte.

Her er 8 varianter ferdig!
De forskjellige frøtypene bruker ulik tid på å vokse seg spiseklare. Bli kjent med alle de forskjellige variantene, og lær hvordan du dyrker frem din favoritt!